Gemma Lienas

Creieu que actualment és fàcil trobar una persona íntegra? Jo crec que no, perquè la integritat és un valor que s’adiu amb els temps sòlids; i els nostres són temps líquids, fins i tot crec que es poden qualificar de vaporosos. Doncs, jo n’he conegut un: el president del grup parlamentari Catalunya Sí Que Es Pot, en Lluís Rabell, amb qui vaig compartir una legislatura que se’ns va fer eterna però que només va durar dos anys. En Lluís és un home incorruptible; un home que no es deixa subornar per cap cant de sirena. Un home fidel sempre als seus principis, humanistes i d’esquerres.

La generositat és una altra característica que el defineix. Generós amb el seu temps, que dedicava sense recança al grup, al Parlament i a la ciutadania. Generós intel·lectualment: ens regalava cançons que composava ell mateix, ens oferia els seus pensaments i els seus coneixements, ens recitava versos, ens il·lustrava amb cites de pensadors coneguts, ens explicava històries al·legòriques… De mans generoses -grans!- i de panxa també generosa -li agrada menjar!

Un home melancòlic, però amb sentit de l’humor (no tots els melancòlics en tenen, dissortadament); un home tendre, enamorat de la seva companya i també del Manolo, un dels seus gats; un home que durant els dos anys de legislatura alguna vegada es va sentir com un ós damunt d’un bloc de gel surant sol enmig de l’oceà. Espero que en cap d’aquells moments ingrats i glacials oblidés que tenia al seu costat companys que t’estimàvem. Jo, per exemple.